Cum redactezi un anunț de recrutare, exemplu

Pagina de Business » Resurse Umane » Cum redactezi un anunț de recrutare, exemplu
Cum redactezi un anunț de recrutare

Îți extinzi echipa? Primul pas pe care îl ai de făcut atunci când vrei să angajezi este să compui un anunț de recrutare atractiv, care să aibă impact asupra candidaților și să îi determine să te caute în număr cât mai mare.

Totuși, te-ai întrebat cum de unele anunțuri trezesc interesul, în timp ce altele aduc cu greu câțiva candidați potriviți? Iată câteva reguli de care ar trebui să ții cont atunci când compui anunțul de recrutare pentru șoferi, de exemplu:

1. Începe anunțul de recrutare cu denumirea exactă jobului
Candidatului îi va atrage atenția în primul rând denumirea poziției. Asigură-te că este clară și adaugă în anunțul de angajare două-trei avantaje care îi motivează pe viitorii angajați și vor face anunțul mai atractiv.

2. Oferă detalii despre companie
Un angajator de încredere își va da întotdeauna numele, așa că nu uita să faci asta, adăugând și o scurtă descriere a companiei. De exemplu, vei scrie în anunțul de recrutare „Compania este pe piață de X ani, timp în care a câștigat atât încrederea clienților, cât și a angajaților.

3. Promovează cât mai tentant anunțul de recrutare
O descriere lungă și plictisitoare îl poate face pe candidat să treacă peste anunțul tău de recrutare. Concentrează-te pe punctele esențiale, pe aspectele importante pentru profilul de specialist pe care îl cauți, nu pe întreaga fișă a postului: principalele atribuții, salariul, beneficiile, programul și mediul de lucru.

Da, și salariul este pe listă pentru că deja există un val mare de reacții în mediul online prin care candidații se așteaptă la nivelul acesta de transparență din partea angajatorilor. În plus, economisești timp și tu, pentru că vei ajunge să ai interviuri doar cu persoanele care sunt confortabile cu suma pe care îți permiți să o oferi drept salariu.

4. Specifică ce așteptări ai de la cei care răspund anunțului de recrutare
Cu siguranță îți dorești ca persoanele care aplică să fie potrivite pentru poziție. Dacă ai nevoie de o persoană serioasă, orientată către client și cu un anumit nivel de experiență, menționează acest lucru încă din anunț. Din nou, nici aici nu ar trebui să ai o descriere interminabilă de calități și așteptări în anunțul de recrutare.

5. Oferă-le candidaților motive pentru a te alege
Vinde poziția cât mai tentant, reamintindu-le celor interesați că fac alegerea potrivită: „Aplică dacă îți dorești să lucrezi pentru o companie unde vei fi respectat, vei avea un raport echilibrat între muncă și viața personală și vei fi recompensat financiar pe măsură.

6. Oferă în anunțul de recrutare datele de contact și descrie pașii necesari pentru aplicare
Lasă-le candidaților un număr de telefon și o adresă de e-mail și spune pe scurt în ce constă selecția.

Iată un exemplu de anunț de recrutare: „Procesul de recrutare va fi compus dintr-un interviu telefonic și o probă practică, pe care o vom stabili în urma discuției.

7. Roagă pe cineva obiectiv să citească anunțul de recrutare
Poate ție ți se pare că sună foarte clar și simplu de parcurs, însă se poate ca, văzut din exterior, anunțul de recrutare să aibă un impact diferit. Cere părerea cuiva înainte de a publica anunțul și implementează modificările recomandate, dacă le consideri relevante.

Pentru a redacta un anunț de recrutare ușor de înțeles, dar și atractiv, ai tot timpul în minte persoana pentru care scrii.

8. Ține legătura cu candidații
Acest ultim aspect nu e legat de anunțul de recrutare în sine, ci de modul în care procedezi odată ce acesta a fost publicat, iar candidații iau legătura cu tine. Răspunde-le la timp, respectă-ți promisiunile și ține-i la curent cu procesul de selecție. Procedând astfel, le demonstrezi că îi respecți și le câștigi încrederea, determinându-i să nu aleagă un alt angajator.

Citește și: De ce angajarea part-time de studenți și pensionari poate fi o soluție

Dacă mai ai nevoie și de alte informații, abonează-te la hub-ul educațional OLX pentru antreprenori. Aici poți descoperi o mulțime de sfaturi utile despre cum să dezvolți o afacere cu vânzări online, idei de dezvoltare a afacerii, articole și ghiduri de antreprenoriat și informații relevante din sectorul juridic & finanțe, dar și resurse umane.

Abonează-te la BLOG: