Cele mai vândute produse online: Ce se caută și ce se vinde cel mai bine pe OLX marketplace

Pagina de Business » Vânzări Online » Cele mai vândute produse online: Ce se caută și ce se vinde cel mai bine pe OLX marketplace
Ce se caută și ce se vinde cel mai bine pe OLX și alte platforme marketplace

Dacă vrei să începi o afacere de e-commerce prin intermediul marketplace-ului OLX, va deveni foarte important să cunoști produsele căutate și ce se vinde cel mai bine pe OLX. Astfel, vei putea răspunde nevoilor și cerințelor cât mai multor clienți, crescându-ți organic vânzările. 

Pentru a te ajuta să crești rezultatele afacerii, ți-am pregătit un articol din care vei afla ce se vinde bine pe OLX în România. În plus, vei descoperi și secretele creșterii vânzărilor pe platformă și de ce un marketplace online ca OLX poate fi mai bun decât un magazin propriu pentru afacerea ta.

Am explorat topurile curente și am compilat o listă cu 16 industrii și nișe în care se vinde cel mai bine pe OLX pentru a-ți ușura munca. Iată ce am găsit: 

1. Produse electro-IT, de la gadgeturi, la electronice și electrocasnice

Produse electro-it

Deși piața electro-IT a înregistrat o creștere de doar 4.6% în primul trimestru al anului, piața de produse electronice și electrocasnice rămâne printre cele mai populare industrii. De la laptopuri, la smartphonuri, televizoare, sau produse de uz casnic, toate au căutare, și reprezintă oportunități pentru vânzători.

Pe OLX putem număra aproape 50,000 de anunțuri independente doar pentru telefoane și smartphonuri, peste 61,000 pentru electrocasnice și peste 72,000 pentru laptopuri și calculatoare de gaming, cu nișe mai mici pentru televizoare (peste 12,000), tablete (peste 6,000), accesorii și videoproiectoare.

Căutare OLX electronice și electrocasnice

Piața de piese pentru telefoane, tablete sau calculatoare sau elemente de rețelistică și servere reprezintă niște nișe cu potențial. Fie că vei vinde la mâna a doua sau faci reselling, piața electro-IT de pe marketplace-uri este una dintre cele mai bune. 

Și dacă vrei să începi să vinzi produse electro-IT, OLX este site-ul pentru tine. Aici poți ajunge la aproximativ 90% din utilizatorii de internet din România, și vei putea să-ți livrezi produsele la prețuri avantajoase de până la 40% mai mici decât cele standard, totul cu un comision de 0% pentru vânzări. În plus, dacă ești un liber profesionist care oferă servicii GSM, poți activa punând anunțuri prin OLX Servicii, locul unde freelancerii își găsesc clienții și succesul.

Deschide-ți un cont OLX Business, găsește ce se vinde cel mai bine pe OLX cu ajutorul platformei și obține succesul în vânzări sau servicii online!

2. Mobilă la mâna a doua, recondiționată și vândută la preț accesibil

De la șifoniere și paturi deja utilizate, la mobilă vintage sau articole de nișă sau rare, poți începe o afacere solidă pe baza unora dintre cele mai căutate produse pe marketplace-uri: obiectele de mobilier.

ce se vinde bine pe OLX mobilă

Doar pe OLX, poți găsi aproximativ 77,000 de oferte pentru mobilă pentru diferite camere ale căminului.

Căutare mobilă pe OLX

Astfel că, indiferent dacă vinzi mobilă la mâna a doua, ești intermediar, sau chiar ești furnizor și produci mobilă, ai o nișă de viitor, mai ales pe platforme de marketplace. 

În materie de ce se vinde cel mai bine pe OLX în această categorie, articolele pentru sufragerie au peste 35,500 de oferte, cele pentru dormitor au aproximativ 16,630 de anunțuri, iar articolele de mobilă pentru bucătărie au peste 13,630 de oferte.

Desigur, cel mai bun mod de a afla ce se vinde bine pe OLX este prin statisticile pentru anunțuri oferite prin programul de parteneriat OLX Business pentru comercianți. Află toate beneficiile, de la pachetele dedicate de promovare, la opțiunea de a avea propria pagină de comerciant, până la materialele educaționale pentru antreprenori.

Vino alături de comunitatea OLX Business,  și începe-ți afacerea de e-commerce!

3. Produse de fashion, de la îmbrăcăminte, la încălțăminte și accesorii

ce se vinde bine pe olx haine

Vânzarea de articole de fashion din România s-a mutat în online, având o creștere continuă de la an la an și ajungând la o valoare de peste $3 milioane în anul curent, după ultimele rapoarte. În plus, veniturile din e-commerce pe industria de fashion sunt așteptate să treacă de $5 milioane până în 2027.

O nișă populară din zona de marketplace-uri online este cea de reselling de haine de marcă sau vintage vândute second-hand (de la Adidas, Levi’s, Guess, sau New Balance) și de articole ieșite din producție.

Căutare produse de modă pe OLX

Oportunitatea de a vinde piese vestimentare de colecție sau ajunse la mare căutare din lipsa stocului disponibil a fost exploatată de pasionați, dar poate reprezenta și spațiul pentru viitoarea ta afacere în vânzări. OLX îți va oferi toate instrumentele pentru a valoriza industriile profitabile și a afla ce se vinde cel mai bine. Pentru că va trebui să vinzi la cel mai preferabil preț, OLX îți oferă livrarea gratuită prin parteneri, iar asta cu 0% comision pe vânzare.

Printr-o afacere de vânzare de articole vestimentare prin OLX, îți poți valorificai propria garderobă, revitalizând-o și pe cea a clienților tăi. Descoperă OLX pentru afacerea ta!

4. Produsele de îngrijire personală și self care

ce se vinde bine pe OLX produse de self care

Chiar dacă nu se compară cu industria de fashion din e-commerce, nișa de beauty, îngrijire personală și self care a acumulat o valoare în venituri de peste $1 milion.

Aceasta este și o industrie de viitor, fiind estimat că va crește constant cu 2.3% pe an până în 2026. Astfel că poți să-ți nișezi o firmă pe baza vânzării de produse de beauty și îngrijire personală. Iar dacă ai nevoie de o piață pentru ofertele tale, poți începe cu plasarea de anunțuri pe OLX. În plus, dacă oferi și servicii de înfrumusețare la comandă, poți profita oferindu-ți ajutorul și expertiza pe OLX Servicii.

Căutare produse și servicii de înfrumusețare pe OLX

Astfel, te vei alătura celor peste 1,000 de liberi profesioniști care fac din pasiunea lor pentru frumusețe o afacere lucrativă. Desigur, nu este singura opțiune, existând multe alte metode de a face bani, pe care le poți explora cu OLX.

5. Cărți, de la ediții noi de specialitate, cărți la mâna a doua, ediții de colecție

ce se vinde bine pe OLX cărți la mâna a doua

Fie că vei comercializa ediții noi care nu se găsesc cu ușurință sau la un preț accesibil în librăriile online mari, sau cărți la mâna a doua, există o piață doritoare cu mulți clienți în căutarea următoarei cărți preferate.

Căutare cărți pe OLX

Pe OLX poți găsi deja aproape 60,000 de oferte pentru cărți și reviste, oferite atât de vânzători independenți cât și de anticariate online. Dacă ai o pasiune pentru cărțile rare și edițiile de colecție, poți începe și o afacere de nișă pe această bază. 

Dacă vrei să recomercializezi cărțile citite din bibliotecă sau să ajuți cititorii să-și găsească romanul dorit, platformele ca OLX sunt cea mai bună opțiune. Acestea te ajută să ajungi la un număr imens de utilizatori, putând să intri în competiție cu librăriile online mari.

Găsește ce se vinde bine pe OLX în industria ta, deschide-ți anticariatul online și fă bani din pasiunea ta pentru literatură și cărți. Începe să vinzi cu OLX și descoperă avantajele platformei!

6. Produse, articole și accesorii sezoniere și pentru sărbători

De la decorațiunile de Crăciun, la costumele de Halloween, sau dulciurile de Paște, produsele sezoniere care se vând doar cu ocazia anumitor sărbători reprezintă o industrie profitabilă.

Căutare pe OLX decorațiuni sezoniere

Aici poți adăuga și produse non-festive, precum lopețile de zăpadă, costumele de baie, și multe alte oferte care devin populare doar pentru o perioadă specifică a anului.

Pentru a înțelege ce se vinde cel mai bine pe OLX în materie de produse sezoniere, trebuie să verifici statutul anunțurilor din perioada de vârf a popularității articolelor. În plus, poți analiza cuvinte-cheie și cum evoluează popularitatea acestora de-a lungul anilor.

Și chiar dacă afli ce se vinde bine pe OLX în fiecare sezon, trebuie să-ți amintești că vei avea profit foarte fluctuant de-a lungul anului pe baza acestor produse.

7. Bijuterii, de la obiecte la mâna a doua sau articole handmade

Bijuteriile devin tot mai populare pe marketplace, utilizatorii optând să cumpere la mâna a doua sau produse handmade în defavoarea articolelor de marcă deseori mult mai scumpe și inaccesibile.

Căutare bijuterii pe OLX

Acestea sunt cu siguranță printre cele mai populare accesorii de pe marketplace-uri, pe OLX numărând peste 54,000 de oferte. În mod similar, ceasurile la mâna a doua sunt populare, cu peste 47,000 de produse fiind vândute în mod curent pe platformă.

Căutare ceasuri pe OLX

Desigur că nu trebuie să vinzi articole la mâna a doua de care poate nu dispui sau nu-ți dorești să te desparți de ele. Bijuteriile handmade sunt produse minunate pentru a deschide un magazin online sau pagină de vânzător pe marketplace.

8. Echipament de sport, fitness și sănătate

Articolele de fitness și fitness devin tot mai populare pentru un sector de public doritor să ducă o viață sănătoasă la un preț echitabil.

Căutare articole de fitness pe OLX

Fie că e vorba de echipamentul pentru amenajarea unei săli de sport acasă, sau de biciclete și echipamentele necesare, tot ceea ce înseamnă sport și o viață activă poate fi comercializat și tranformat într-o afacere lucrativă.

În materie de ce se vinde cel mai bine pe OLX și alte marketplace-uri similare, bicicletele sunt cele mai populare, enumerând peste 36,000 de oferte. Deschiderea unui atelier de biciclete pentru vânzarea de piese, biciclete și servicii de reparații este una dintre cele mai bune idei de afaceri mici și de familie. Nu crede că această idee nu poate funcționa și online, în special când alegi un partener precum OLX. Astfel, îți poți promova articolele de sport unui public imens de peste 14 milioane de utilizatori pe lună, putând să vinzi fără comision și să livrezi la preț preferențial.

Ajută-ți clienții să trăiască o viață mai sănătoasă și începe să vinzi articole de sport cu OLX!

9. Obiecte de colecție și seturi colectibile

Chiar dacă nu este ce se vinde cel mai bine, din cauza stocurilor reduse, și costurilor crescute, industria de obiecte de colecție și artă pot să-ți aducă profit prin achiziții de valoare mare de la clienți fideli.

Pentru a avea succes pe piața obiectelor de colecție, trebuie să ai vizibilitate crescută, livrare ieftină și de încredere, și nu în ultimul rând, un comision cât mai mic dedus de platformă. OLX este răspunsul pentru toate aceste probleme: nu numai că vei ajunge la peste 90% din utilizatorii de internet din România, dar poți livra și prin parteneri de încredere complet gratuit, totul cu 0% comision pe vânzare.

Deci, lansează-ți magazinul online de antichități, activează un pachet de anunțuri și profită de ce se vinde bine pe OLX!

10. Produse de design interior, home deco și amenajarea casei

Cu peste 31,000 de anunțuri curente pe OLX, produsele de design și decorațiuni interioare sunt printre produsele care se vând cel mai bine pe platformă.

Căutare de decorațiuni pe OLX

În materie de ce se vinde bine pe OLX în industria de amenajări interioare, se pot enumera mobila recondiționată cu gust, articolele de bucătărie (pahare, veselă, sau ustensile) și seturie de mobilier la preț redus (spre exemplu, seturi de dining).

Fie că vei face reselling, recondiționări, sau ești un furnizor, vânzarea stocului tău pe OLX va veni cu multiple avantaje, de la livrarea complet gratuită prin parteneri, la vizibilitatea la nivel național, totul cu 0% comision pe vânzare. 

Începe o afacere cu articole de design interior și află de ce se vinde bine pe OLX! Poți începe cu dreptul dacă-ți activezi un pachet de anunțuri și îți promovezi afacerea eficient. 

11. Articole pentru grădinărit și îngrijirea plantelor

Fie că vinzi semințe sau puieți, mobilier de grădină, sau orice alte articole de grădinărit și amenajarea propriei grădini, marketplace-urile ca OLX îți oferă un public captiv, interesat, și potențialul de profit constant.

Căutare de articole pentru grădină pe OLX

În prezent, poți găsi peste 10,000 de articole de mobilier de grădină, peste 12,000 de unelte de grădinărit, 5,900 de oferte pentru decorațiuni, și multe altele. Dacă vrei și poți comercializa articole pentru îngrijirea plantelor și amenajarea grădinii, OLX este marketplace-ul care-ți oferă cea mai bună șansă. Nu numai că poți vinde cu 0% comision pe tranzacție și livra la prețuri avantajoase, dar platforma oferă partenerilor statistici pentru ce se vinde cel mai bine pe OLX și alte platforme, prin programul OLX Business. Astfel, dacă devii un vânzător partener, primești o pagină proprie, opțiuni extinse de promovare și metode de analiză a performanței.

Începe să vinzi online cu OLX și află ce se vinde bine și cum poți profita din produsele de grădinărit!

12. Scule și materiale pentru construcții

Instrumentele și materialele de construcții au avut mereu o cerere constantă în România. Diferența este că acum poți vinde și tu, intrând în competiție cu furnizori mari. Iată ce se vinde bine pe OLX în materie de echipament și materiale de construcții: căutare OLX pentru materiale de construcții

Cu peste 1,700 de oferte deja existente, poți fi sigur că această nișă în e-commerce are un viitor. În plus, numărul de oferte comparativ redus poate semnaliza că ai o șansă de a acapara piața, dacă ai materiale și scule de bună calitate, pe care le poți comercializa la un preț competitiv. Cel mai bun mod de a analiza performanța pe o piață mică dar competitivă este prin statisticile oferite de platforme. De asta, OLX oferă date statistice pentru anunțurile tale, prin sistemul de parteneriat OLX Business. Astfel, nu numai că vei putea să-ți promovezi eficient anunțurile prin pachetele dedicate, ci vei putea estima și efectele acestora, putând să distingi mult mai ușor ce se vinde cel mai bine pe OLX.

Dacă vrei să vinzi echipament și materiale de construcții, OLX este marketplace-ul tău. În plus, îți poți facilita și serviciile în construcții prin programul OLX Servicii, creat pentru valorizarea skillurilor liberilor profesioniști. 

Află ce oferă OLX pentru afacerea ta și lansează-ți o nouă afacere profitabilă, ușor și rapid!

13. Jucării și provizii pentru bebeluși și copii

Industria articolelor pentru copii și bebeluși este una gigantică, nivel național cât și la cel global. Asta explică și de ce se vinde bine pe OLX în această nișă, cu peste 335,000 de anunțuri fiind postate pe platformă.

Anunțuri pentru articole pentru bebeluși pe OLX

Printre ce se vinde cel mai bine pe OLX din această categorie, avem încălțămintea de copii și mame gravide (peste 165,000 de oferte), jocuri și jucării (peste 81,400 de anunțuri), prodise pentru plimbare și transport (23,500+ oferte), obiectele pentru camera copilului (peste 21,500 de anunțuri), produse de alimentație și îngrijire a copiilor ( peste 15,600), și articole școlare și de papetărie (13,000 de oferte). 

Aici intră atât articolele noi, fie vândute de furnizori sau de intermediari, cât și cele la mâna a doua, mai ales în cazul produselor pentru bebeluși, de la haine, la cărucioare, scaune scoică, și jucării. Dată fiind creșterea rapidă a unui copil, va fi mereu nevoie de noi articole pentru el, iar aici ai oportunitatea de a inaugura o afacere de succes. OLX te va ajuta oferindu-ți posibilitatea de a plasa anunțuri gratis, care vor ajunge la peste 14 milioane de utilizatori lunari, totul fără a deduce vreun comision de vânzare.

Poți începe să vinzi pe OLX cu ușurință, iar afacerea ta va beneficia pe urma avantajelor oferite de platformă pentru vânzători! 

14. Autoturisme și piese auto comercializate la mâna a doua

Piața de reselling pentru autoturisme și piese auto este una considerabilă în România, cu aproximativ 152,000 de anunțuri pentru autoturisme și aproape 1.7 milioane de oferte pentru piese.

Anunțuri pentru autoturisme pe OLX

Șansele sunt că piesele și consumabilele pentru mașini reprezintă ce se vinde cel mai bine pe OLX, judecând după numărul net de anunțuri.

Anunțuri pentru piese auto pe OLX

Iar în materie de ce se vinde bine pe piața de piese și consumabile, avem părți de mecanică și electrică cu peste 546,000 de oferte, elementele de caroserie și interior, cu aproape 348,000 de anunțuri, și accesoriile de mașină cu 333,000 de oferte. În categoria de autoturisme, anunțurile pentru mașini personale sunt cele mai numeroase (115,500), fiind urmate de motociclete (10,253 de anunțuri).

Fie că vei vinde autoturisme, piese, sau accesorii, această piață reprezintă una dintre cele mai profitabile, aducând împreună tot ce se vinde bine pe OLX. Iar, dacă vrei să începi să vinzi și tu, poți plasa anunțuri gratuit, sau opta pentru varianta de parteneriat prin OLX Business. Aceasta îți va oferi variante de promovare a anunțurilor, metode de analiză a performanței, livrare gratuită și nu numai. Indiferent dacă devii partener sau nu, OLX nu va percepe vreun comision pentru vânzările tale.

Începe să vinzi cu OLX și profită de cea mai avantajoasă piață pe cel mai bun marketplace!

15. Instrumente muzicale vândute la mâna a doua

Cu peste 19,000 de anunțuri existente, piața de instrumente muzicale, accesorii și consumabile este una dezvoltată și plină de oportunități. De ce se vinde bine pe OLX în această nișă? Instrumentele sunt deseori costisitoare, iar artiștii la început de drum vor prefera să cumpere la mâna a doua sau de la furnizori cu prețuri mai mici decât lanțurile cunoscute de magazine.

Căutare instrumente muzicale pe OLX

Astfel că, dacă vrei să recomercializezi stocuri vechi sau utilizate de instrumente muzicale, OLX îți oferă șansa și metodele pentru a o face cât mai profitabil.

Începe să vinzi pe marketplace, găsește ce se vinde cel mai bine pe OLX și adu-ți afacerea la succesul dorit!

16. Produsele de gaming și entertainment

Fie că e vorba de jocuri pentru console și PC, accesorii și periferice, sau platformele în sine, piața de gaming din România este în creștere.

Căutare jocuri video pe OLX

Doar pentru jocurile de PC și console există deja 16,800 de oferte diferite. Iar, în materie de ce se vinde cel mai bine pe OLX, jocurile pentru consolele Playstation conduc degajat, cu aproape 10,000 de anunțuri dedicate. Cele mai cerute platforme sunt tot cele de la Sony (3,230 de oferte), urmate de Xbox (cu 1,652 de anunțuri) și PC-urile și laptopurile de gaming (1,420, respectiv 1,218 de oferte).

De la jocuri noi sau la mâna a doua, la console next sau past gen, până la PC-urile de gaming, această industrie îți oferă o ocazie aparte pentru o nouă afacere de e-commerce. Tot ce trebuie să faci este să plasezi anunțuri, iar platforma te va pune în contact cu un potențial de peste 14 milioane de utilizatori lunari. Iar, pentru a înțelege ce se vinde bine pe OLX, poți folosi sistemele de analiză a performanței oferite vânzătorilor parteneri prin programul OLX Business.

Începe să vinzi cu OLX și găsește-ți viitoarea nișă profitabilă!

Acum că știi ce se vinde cel mai bine pe OLX și alte marketplace-uri din România, tot ce rămâne este să-ți lansezi afacerea de e-commerce în industria care te favorizează cel mai mult. Află cum să-ți începi și rulezi afacerea în cel mai bun mod din materialele de la OLX și folosește platforma pentru maximul de eficiență.

Fie că ai deja o afacere prin care vinzi ceva, sau tocmai ai o nouă idee pentru una din lista a ce se vinde bine pe OLX, trebuie să știi cum să-ți crești vânzările pe platformă.

Cum îți crești vânzările pe OLX Marketplace

Cum să îți crești vânzările

Poate afacerea ta nu face parte din domeniile care s-au bucurat de cel mai mare succes în ultimii ani, dar asta nu înseamnă că nu poți avea un public țintă numeros, care să îți achiziționeze produsele sau serviciile. 

Există câteva lucruri pe care le poți face pentru a avea anunțuri marketplace cu adevărat populare și a-ți crește gradual cifra de afaceri:

Ghidează-te după nevoile clienților tăi și adaptează-ți stocul 

Când îți adaptezi stocul de produse și comunicarea la necesitățile cumpărătorilor, șansele tale de a vinde pe site-ul propriu sau prin anunțuri plasate pe un marketplace încep să crească. Să spunem, de exemplu, că vinzi produse auto.
Dacă se apropie sezonul rece, pregătește promoții pentru anvelope de iarnă, antigel și alte accesorii care se folosesc odată cu venirea frigului și a zăpezii. Vinzi articole sportive? În funcție de sezon, produsele pe care le scoți în evidență ar trebui să fie adaptate mereu la sporturile care pot fi practicate în anotimpul respectiv. Descoperă cum contribuie promoțiile de sezon la succesul afacerii tale online.

Pregătește pachete pe baza a ce se vinde cel mai bine pe OLX și alte platforme

Oferă-le clienților tăi posibilitatea de a achiziționa seturi și scutește-i de efortul de a căuta combinațiile potrivite. Astfel, împreună cu produsele populare care se vând bine online, poți include în pachet produse care se vând mai greu și poți lichida stocurile.

Asigură-te că seturile și pachetele promoționale sunt dezirabile și oferă un preț preferențial pentru potențialii cumpărători și răspund unor nevoi ale publicului țintă. Aici, desigur, intervine cunoașterea clientului și flerul propriu în identificarea dorințelor și țintelor acestora.

Acordă atenție modului în care scrii anunțurile de pe marketplace 

Un anunț complet, corect și atractiv atrage atenția și are mai multe șanse să convingă potențialii clienți. Atunci cânt îți redactezi anunțurile, ține cont de cele mai eficiente strategii de promovare și folosește canalele ideale de promovare, pentru a obține efectul maxim. În plus, învață să scrii mesaje pentru a atrage clienți către afacerea ta.

Amintește-ți în plus că OLX oferă cea mai bună opținue pentru promovare, având un reach de 14 milioane de utilizatori lunar sau aproximativ 90% din utilizatori de internet din România. Nu numai că plasarea anunțurilor este gratuită, OLX este și printre puținele platforme cu un comision de 0% pentru vânzări. Plasează-ți anunțurile pe OLX și crește-ți vânzările ușor, ieftin și organic 

Scoate-ți anunțurile în evidență prin funcționalitățile platformei prin care vinzi

Folosește-te de toate metodele de a-ți promova anunțurile și produsele pentru a obține efectele dorite și vânzările așteptate. Aici intervin și metodele interne de promovare oferite de platforma aleasă, mai ales dacă vinzi pe una din platformele populare marketplace din România.

Spre exemplu, când optezi pentru un pachet business de anunțuri OLX, ai numeroase avantaje, cum ar fi, până la 90 zile valabilitate a pachetului de anunțuri și posibilitate de postare în întreaga categorie aleasă, pagină personalizată a anunțurilor, anunțuri evidențiate și reactualizări automate ale fiecărui anunț.

Aici, alegerea platformei pe care postezi anunțuri și-ți promovezi pagina va prima. Dacă începi cu OLX, ai multiple avantaje, de la pachete promoționale preferențiale, la vizibilitate crescută, totul cu 0% comision pe vânzări.

Promovează ce se vinde cel mai bine dar nu uita de toată suita de produse

Concentrează-ți eforturile de promovare către ce se vinde bine pe OLX și alte marketplace-uri pe care activezi, pentru că înseamnă că acolo ai atins un punct de interes neabordat de competitori.

Totouși, nu uita că orice afacere trebuie să fie dezvoltată multilateral, într-un mod sustenabil. Dacă te vei baza pe un singur produs, șansele sunt că nu vei vedea succes pe termen lung. Învață din fiecare succes momentan și încearcă să folosești impulsul generat de acestea pentru a-ți genera o afacere holistă.

Investește în ambalaje de calitate pentru a populariza ce se vinde cel mai bine

Prezentarea produselor tale este o prioritate atât pentru ce se vinde bine pe platforma ta, cât și pentru oricare altă ofertă existentă. Orice seller online trebuie să înțeleagă importanța ambalajului asupra experienței de cumpărare, dar și asupra identității brandului și vânzărilor în general.

Dacă investești într-o metodă de ambalare ieftină dar și plăcută estetic și cu un impact, șansele de a populariza atât ce se vinde bine cât și alte produse vor crește vertiginos.

Livrează la timp, ieftin și prin metode variate

Alege cu atenție firma de curierat cu care colaborezi și asigură-te că produsele ajung la clienții tăi la timp, iar metodele de livrare să fie cât mai vaste.

Statisticile recente arată că aproximativ 70% din clienți preferă platformele cu modalități variate de livrare, un timp de expediere cât mai scurt, și preferabil livrare gratuită sau cât mai ieftină. Numai 23% vor opta pentru un serviciu de curierat mai scump în favoarea livrării în aceeași zi. Mai mult, rapoartele indică faptul că 96% din firme deja oferă livrare gratuită sub o formă sau la îndeplinirea unor condiții (spre exemplu un prag al prețului comenzii).

Ideal ar trebui să urmezi acest trend. Totuși, trebuie să vezi această obligație ca fiind complementară cu alte metode de autopromovare. Dacă creezi pachete promoționale, oferă și transport gratuit pentru a le crește atracția.

În materie de parteneri de coletărie, dacă vinzi pe OLX, știi deja că platforma îți oferă opțiuni preferențiale de livrare prin multiple servicii, costurile pentru vânzători fiind complet nule, inclusiv pentru returul în urma unei livrări eșuate. Profită de avantajele oferite de OLX și oferă cea mai bună experiență de livrare:

Țintește mai departe de vânzările crescute, spre fidelizare

Toate aceste metode îți vor crește vânzările și vor asigura că poți populariza la maxim tot ce se vinde bine pe platforma sau pagina ta. Mai important, fiecare din aceste zone de interes fac parte din arealul de metode de fidelizare ale clienților, care vor garanta că ai un volum de comenzi constant și consistent.

O afacere online îți poate aduce independența financiară și succesul la care visezi. Cu puțin fler și o informare corespunzătoare, poți ajunge să te bucuri de rezultatele dorite, să îți dezvolți afacerea și să crești vânzările de la o lună la alta. Iar dacă vrei să poți conta pe un adevărat partener, bazează-te pe OLX pentru afaceri, care te va ajuta să vinzi mai mult, mai repede, mai simplu.

EXTRA: Nu uita să consulți mereu trendurile generale și ce se vinde cel mai bine online, pentru a-ți diversifica oferta în timp, anticipând schimbările.

Magazin online sau marketplace: Cum să vinzi online mai bine?

Magazin online sau marketplace

Dacă vrei să începi o afacere de comerț online, vei avea două opțiuni mari dintre care să alegi:  lansarea propriului tău magazin sau deschiderea unei pagini de comerciant pe o platformă marketplace.

Pe cât de importantă va fi această alegere, pe atât va depinde de identitatea brandului tău, de produsele comerciate de tine și mai ales, de bugetul pe care îl poți dedica pentru platforma ta.

Cum și de ce se vinde prin magazin online

Deși un magazin online propriu îți va permite să exprimi viziunea brandului exact cum îți dorești, dezvoltarea și mentenanța unui domeniu propriu afacerii tale pot fi complicate și costisitoare. În plus, promovarea produselor și atragerea traficului organic vor fi mai dificile, mai ales dacă nu ai o prezență sau imagine de brand preexistente.

Ce se vinde cel mai bine în magazinele online în 2024?

Conform unui raport de la Shopify, articolele care se caută și vând bine cel mai bine sunt:

  1. Articole de fashion și cosmetice, precum pantofii eleganți, rochiile de nuntă, sau fardurile pentru obraji și buze
  2. Alimente și suplimente alimentare eco și organice, precum matcha, suplimentele de sport, sau produsele pentru sănătate sănătate.
  3. Accesorii, produse și echipamente pentru construcții, precum accesoriile pentru scule electrice, plăci decorative pentru pereți, sau mânere pentru uși și dulapuri.
  4. Articole pentru copii, ca hainele pentru bebeluși, jucăriile, sau seturile de tren.
  5. Articole diverse, spre exemplu, ustensilele de bucătărie, paharele de shoturi, termosurile, jucăriile de animale, accesoriile de ceas și multe altele.
  6. Articolele de design interior, de la draperii și perdele, la semne customizabile, huse de canapea și mobilă, sau așternuturi de pat și fețe de masă.

Poți găsi o listă completă a ce se caută și se vinde cel mai bine 

Fiecare industrie și nișă de ecommerce vor avea anumite produse populare, acestea fiind cele care au înregistrat cele mai mari creșteri în ultimul an. Amintește-ți că secretul unei afaceri de viitor presupune găsirea unei nișe prin care poți atrage profit pe termen lung, și nu urmărirea micro-trendurilor.

În plus, trebuie să-ți analizezi industria țintă pentru a ști cu siguranță dacă ai loc de intrare. Nișe precum cele ale produselor de construcții, sau suplimentelor alimentare, fie sunt dominate de niște giganți comerciali, fie necesită o infrastructură mult mai vastă. Citește ghidul nostru pentru comerțul online pentru a afla mai multe despre acest model.

De ce se vinde cel mai bine pe OLX și marketplace-uri online?

Ce avantaje îți adice vânzarea online prin OLX

Marketplace-urile online îți pot oferi din prima un public larg, cât și metode organice de promovare (atât timp cât răspunzi la ce se caută și se vinde bine pe marketplace), în general oferind și o opțiune pentru comercianți parteneri de a-și dezvolta propria pagină. Totuși, aceste platforme, îți oferă în general control limitat asupra paginii și anunțurilor tale. De asemenea, cele mai multe nu numai că-ți vor percepe o sumă pentru a activa pe platformă, dar vor percepe și un comision pentru fiecare vânzare. 

De asta o platformă ca OLX este atât de populară printre comercianții online. Nu numai că ai opțiuni extinse de creare a propriei pagini și pachete dedicate pentru o promovare eficientă, dar OLX îți permite să plasezi anunțuri gratuit și nu percepe niciun comision pe vânzare. Dacă devii partener prin opțiunea OLX Business, beneficiezi de toate aceste oferte, plus livrarea gratuită, sisteme de analiză a performanței și accesul la un public imens de peste 14 milioane de utilizatori pe lună.

Află de ce OLX este cel mai bun marketplace pentru tine și identifică ce se vinde cel mai bine online. Începe să vinzi pe OLX, devenind membru OLX Business sau activând un pachet de anunțuri și crește-ți afacerea de e-commerce!

Abonează-te la BLOG: